Ronald McDonald

Home   Organisatie   Inschrijven   Routes   Foto's   Sponsors

Volg ons op facebook

Eelde Loopt Voor. . .
In actie voor Ronald Mcdonaldhuis Groningen
.

In 2022 loopt Eelde voor het Ronald McDonaldhuis in Groningen.

 In Ronald McDonald Huis Groningen logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het Huis krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.

Logeren in het HuisRonaldMcdonald
Op de afdeling waar je kind is opgenomen wordt bepaald of je in aanmerking komt voor een kamer in het Ronald McDonald Huis. Het ziekenhuis informeert of er een kamer beschikbaar is en kondigt jouw komst bij het Huis aan.

Als je binnenkomt, word je ingeschreven, krijg je een rondleiding en een kamer toegewezen. Per gezin is in principe één kamer beschikbaar. De kamers zijn groot genoeg om ruimte te bieden aan extra (kinder)bedden. De kamer beschikt over een badkamer en televisie.

Eigen en gemeenschappelijke ruimtes
Op jouw kamer heb je alle privacy. Andere gezinnen kun je ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes van het Huis, zoals woonkamer, eetkamer en keuken. In de keuken heb je kast- en koelkastruimte voor jouw eigen boodschappen. Koffie en thee worden jou in het Ronald McDonald Huis gratis aangeboden.

Tijdens je verblijf doe je jouw eigen was. Hiervoor kun je kosteloos gebruik maken van wasmachines, drogers en wasmiddel.

Door zelf verantwoordelijk te blijven voor dagelijkse dingen als koken en wassen, gaat het leven ondanks alles een beetje door.

Steun aan vrijwilligers en ouders
Een Ronald McDonald Huis is veel meer dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij het management en de vrijwilligers die er werken. Maar vooral bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden.

Eigen bijdrage
Voor jouw verblijf betaal je een eigen bijdrage van slechts € 15 per overnachting. Deze eigen bijdrage wordt soms deels of volledig vergoed in uw aanvullende zorgverzekering. De werkelijke kosten van een overnachting liggen veel hoger. Het verschil wordt betaald door donateurs en sponsoren.
(overgenomen van de website: Ronald McDonaldhuis Groningen)


Voor meer informatie zie: https://www.kinderfonds.nl/huis-groningen